1. Anasayfa
  2. Teknoloji

ABD’den Huawei ve ZTE’ye Bir Ambargo Daha

İletişim Ekipmanlarının Satışı Yasaklandı

ABD’den Huawei ve ZTE’ye Bir Ambargo Daha
ABD’den Huawei ve ZTE’ye Bir Ambargo Daha
0

ABD, Huawei ve ZTE ambargolarına 2019 yılında başlamıştı. Söz konusu ambargolara bir yenisi daha eklendi. Federal İletişim Komisyonu önemli bir karar aldı. Bu kararla birlikte yeni Huawei ve ZTE ekipmanlarının ülkeye girişi ve satışı, güvenlik sorunları sebebiyle yasaklandı.

thumbnail
Önerilen Yazı
Twitter’a Rengarenk Onay Rozetleri Geliyor!

Amerika’nın Çin teknoloji devi Huawei ve ZTE’ye karşı uyguladığı ambargolar dünya genelinde manşetlere taşınmıştı. Bu ambargolar hem yazılımsal hem de donanımsal şekilde uygulanıyor. ABD, bu ambargolara bir yenisini daha ekledi.

Bu sefer hangi ürünlere ambargo uygulanılacağı belirtilmedi. Ancak elde edilen bilgilere göre her iki Çin şirketinin belirli bir kategorideki ürünlerinin satışı ve kullanımı ABD’de yasaklanıyor.

Beş üyeli Federal İletişim Komisyonu, Cuma günü önemli açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalarda Amerika’nın kritik altyapısına güvenlik riski oluşturan belirli teknoloji ürünlerinin ithalatına değinildi. Ayrıca söz konusu ürünlerin satışını engelleyecek yeni kuralların oybirliğiyle kabul edildiği belirtildi.

Risk oluşturduğu ifade edilen ürünleri Huawei ve ZTE tarafından üretilmiş olan iletişim ve gözetim araçları oluşturuyor. Fakat özellikle hangi ürünler olduğuna dair net bir bilgi verilmedi. Bunun yanında bu 2 şirkete ek olarak Çin menşeili yaygın kullanılan gözetleme kamerası üreticileri Hikvision ve Dahua da bu ambargodan etkilendi.

Huawei tarafından konuya yönelik resmi bir açıklama gelmedi. Hikvision ise kamera ekipmanlarının bir güvenlik tehlikesi oluşturmadığını dile getirdi. Ayrıca komisyon kararının Amerika’daki küçük işletmeleri, yerel yönetimleri, okulları ve bireysel güvenlik arayan insanları ucuz kamera sisteminden mahrum bıraktığını ve zora sokacağını ifade etti.

Paylaş

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir