Hubble Uzay Teleskobu, güçlü bir süpernovayı tekrar gözlemledi. Süpernovanın ardından kalan devasa kütlenin göz alıcı görünümü, Uzay Teleskobu tarafından yakından incelendi.
1990‘da uzaya fırlatılan Hubble Uzay Teleskobu, 160 bin ışık yılı uzağımızdaki “LMC N49” süpernovasının patlamasının ardından ortaya çıkan kütleleri gözlemledi.
Yıldızın ardında bıraktığı gaz kütlesi, mavi ve turuncu renklerde görünüyordu ve 75 ışık yılı kadar genişliğe sahipti. Hubble’ın gözlemlediği bu devasa yapı; dikkat çekici bir şekilde gözler önüne serildi.
Öte yandan, bu yıldızın bıraktığı tek şey kütle değildi. Bilim insanları, bu yıldızın etrafında yüksek hızla dönen bir nötron yıldızı olabileceğini paylaştı.
Yıldızın patlaması da bu yüksek hızlı dönüşün bir sonucuydu. Yüksek kütleye sahip olan yıldız, kendi etrafında hızla dönmesi sonucunda çok yüksek iç basınca sahip oldu ve kendi içine çöktü.
Nihayetinde, dev yıldızın çekirdeği patladı ve LMC N49 olarak adlandırılan süpernova, bugüne kadar keşfedilen en parlak süpernova kalıntısı olarak değerlendiriliyor.